• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Keuruu tutuksi aarteenetsinnän avulla!

Keuruulla on nyt mahdollista päästä löytämään uusia geokätköjä! Jännittävässä ja seikkailuhenkisessä ulkoliikuntamuodossa etsitään GPS-paikantimen ja internettiin tallennettujen kätkökuvausten avulla maastoon kätkettyjä "aarteita" - joista kymmenessä odottaa löytäjää ihkaoikea palkinto! 

Yhdistä retkeesi vaikkapa eväshetki luonnon rauhassa perheen tai ystävien seurassa. Toki voit käydä kätköilemässä myös yksin ja pysähtyä kuuntelemaan järvien laineiden liplattelua maailman kauneimpien järvien rannoilla. Kätköt ovat sijoitettu sopivasti pitkin Keuruun aluetta, joten pääset tutustumaan Keuruun parhaisiin puoliin uudella ja mielenkiintoisella tavalla!

Kätköilyn idea perustuu siihen, että kätkö ei paljastu liian helposti. Kätköjen piilopaikat ovat huolellisesti valittuja ja ne voivat olla vaikkapa puiden rungoissa tai kivenkoloissa. Oletko sinä nokkela ja löydät ne? 

OHJE

Jokaisen kätkön kuvauksessa on kerrottu koordinaattien lisäksi kätkörasian koko ja muita vihjeitä, jotka helpottavat kätkön löytämistä. Kätkön koko vaihtelee yleensä filmipurkin ja parin litran pakastusrasian väliltä, mutta saattaapa eteen tulla vaikka ämpärinkin kokoinen kätkö. Geokätköjä on viittä eri vaikeustasoa. Helpoimmat kätköt löytyvät yleensä nopeasti, mutta vaikeimman tason kätköt saattavat tarjota todella haastavan pähkinän purtavaksi.

Kätköt on myös luokitettu maaston vaikeuden mukaan viiteen luokkaan. Maastoluokitukseltaan helpoimmille kätköille pääsee jopa pyörätuolia käyttäen, hankalimmissa taas voidaan vaatia fyysisiä ponnistuksia, erityisiä taitoja tai mukana tuotuja apuvälineitä, kuten kiipeily- tai sukellusvarusteita. Kätköilyä harrastamaton henkilö eli "jästi" ei yleensä huomaa maastossa olevia kätköjä, sillä ne on yleensä sijoitettu näkymättömiin, kuten kiven- tai puunkoloon tai sillan rakenteisiin.

Kätkörasiasta löytyy lokikirja ja yleensä myös kynä sekä pieniä vaihdettaviksi tarkoitettuja esineitä. Käynti kirjataan geokätkön lokikirjaan sekä geokätköily-yhteisön verkkosivuille. Näin myös muut harrastajat voivat tarkistaa, kuinka moni on käynyt kätköllä, milloin kätkö on viimeksi löydetty ja kätkön omistaja saa tiedon, että kätkö on kunnossa. Haastetta kaipaava voi myös kisailla vaikkapa siitä, kuka on löytänyt uuden kätkön ensimmäisenä tai kuka on löytänyt eniten kätköjä.

Uusia kätköjä on jopa 50, joista kymmenessä odottaa löytäjää palkintolahjakortti. Palkinnon voi lunastaa Keuruun matkailutoimistosta, joka on auki arkisin 10-16.30 sekä la 10-14 osoitteessa Keuruuntie 7, 42700 Keuruu. 

Täältä pääset käsiksi koordinaatteihin, jotka johdattavat sinut perille! 

Muistathan, että sinun täytyy rekisteröityä geocaching.com osoitteessa, että tarkemmat koordinaatit paljastuvat sinulle!

Nyt on tämän kesän paras tilaisuus lähteä jännittävään aarrejahtiin luonnokauniisiin maisemiin! 

 

 

Luettu 551 kertaa Viimeksi muutettu perjantai, 16 kesäkuu 2017 11:53

Keuruun matkailuneuvonta

Keuruuntie 7, 42700 Keuruu