Lasten kanssa liikenteessä pikkubudjetilla


Keuruun kesässä 2019 löytyy kivoja kohteita, joissa viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin ja tietenkin pienellä budjetilla.

Keuruun keskustassa (joka on muuten rakentunut saarelle) on pääkadun varrella ihana Kesägalleria, jossa keuruulaisten Kädentaitajien kaupan lisäksi on Pientä ja kaunista” -nukkekotinäyttely. Näyttelyssä on useita todella tarkalla kädentaidolla tehtyjä nukkekoteja. Ihana useampi kerroksinen talo vaatii jo istahtamisen penkille, jotta voi rekisteröidä kaikki pienenpienet yksityiskohdatkin, kellarin mehupullot, salin kristallikruunun, keittiön hyllyn mausteet ja astiat. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna 3.8. asti. Täällä vierähtää hetki jos toinenkin ja tottahan olet tervetullut uudestaan ja uudestaan.

Vanha entinen Rautieaseman Vanhan Keuruun alueella aivan Keuruun sydämessä kätkee sisäänsä aarteita menneiltä
vuosikymmeniltä tai jopa sadoilta. Heinäkuussa joka päivä avoinna oleva viehättävä sininen puutalo esittelee “Keräilyn kätköistä” näyttelyssään Disneyn leluja, nallekarhuja, nukkeja ja nukenvaunuja ym. entisajan leluja. Aikuisia kiinnostavat vanhat kahvi- ja maustepurkit tai lotta-asut ja VR:n henkilöstön hatut. Isäntäväen ylpeys on Suomen laajin emaliastiakokoelma, joka käsittää Arabian, Wärtsilän, Finelin jne. kahvipannuja, kattiloita, kulhoja. Isäntäväki Tuula ja Veli avaavat mielellään näyttelynsä ovet myös muunakin aikana kotona ollessaan. Soita ja kysäise yksityisnäyttelyä, lipun hinta ei päätä huimaa, 3€/aikuisilta. Rautatieasema on aikoinaan valittu Suomen kauneimmaksi asemaksi. Vinkki vanhan tavaroiden ystäville, aseman vieressä olevassa makasiinissa on Antiikkirenki, joka myy talonpoikais- ja muuta karumpaa kotimaista tavaraa. Ja yleensä Timo tarjoaa kahvitkin puotiin poikkeaville.

Camping Nyyssänniemessä on mahdollisuus harrastaa frisbeegolfia ja minigolfia. Entinen historiallinen savupirtti, Ison Liukon Pirtti, toimii vastaanottona ja lounas-kahvilana. Erityisesti pitänee mainita, että pirtissä on aikoinaan kuuluisa karhunkaataja Martti Kitunen nylkenyt karhuja. Nykyään tunnelmallinen, ison takan omaava pirtti on mukava lounaspaikka, jos ulkoterassilla ei tarkene olla. Heillä löytyy aidot keuruulaispitsat salaisine salaattikastikkeineen ja toki muutakin naposteltavaa löytyy.

Vajaan kolmen kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalla pienellä, viehättävällä leirintäalueella on upea hiekkaranta saunoineen. Jos päätät jäädä majoittumaan, mökin hinta neljältä hengeltä on edullisimmillaan 55€ (viikonvaihteessa 70€).

Keuruun liikuntapalvelut on kerännyt ja toteuttanut passin lasten leikkipaikoista Keuruun keskustassa, ympäristössä ja kylillä. Tästä klikkamalla löydät passin karttoineen ja osoitteineen, kierrä vaikka kaikki kohteet! Vinkkinä mainitsen Kurkisaaren perhepuiston aivan Keuruun keskustan tuntumassa. Alueella mm. pikkukierros pitkospuilla, kiipeilyteline, keinut, nuotiopaikka, wc, lapsiystävällinen hiekkaranta ja pukukoppi. Aikuisille löytyy mm. ulkoilman kuntoilulaitteet. Alueella on myös kunnon  portaat, joissa voit kilvoitella itsesi ja kavereittesi kanssa. Keuruulla on pitkälti toistakymmentä upeaa hiekkarantaa, joita kaupunki ylläpitää. Näistä uimarannoista laaditun listan osoitteineen löydät täältä.

 

Näyte Nukkekotinäyttelyn taidokkaista kalusteista.

 

Mukavia kesäpäiviä keuruulaisille ja vierailemme – viihdy luonnon ja kulttuurin parissa!

Tekstin koosti VisitKeuruu/Leena Jaatinen

 

© Copyright - Designed and developed by Samenco