Keuruun monipuolinen kulttuuritarjonta


Keuruu on kesällä kukkeimmillaan. Kotikutoinen kulttuuritarjontamme on paketoitu upeiden kulttuuriperintökohteidemme ympärille ja vierailuohjelmaa riittää koko päiväksi. Runsaan tapahtumatarjonnan ohessa voit ruokailla tai kahvitella, nauttia konserttielämyksistä, teatteriesityksistä ja näyttelyistä. Kruunaa päiväsi kulttuuritarjonnasta nauttien ja kohteisiimme tutustuen. Reilua kulttuuria – Made in Keuruu.

 

VANHA KEURUUN ALUEELLA

Vanhan Pappilan entinen kivinavetassa eli nykyään Matkailukeskus Kamanassa Keuruun museossa kesänäyttelynä on kolmen keskisuomalaisen kuvanveistäjän yhteisnäyttely: POJAT – Timo Hannunen, Panu Koskimies, Martti Virtanen .

Pojat on konstailematon nimi näyttelylle, jonka teoksista välittyy ikivanhan taidemuodon jatkumo ja vahva ote taiteeseen. Pääsyliput 5€/aikuiset. Alle 18v. maksutta.

Pappilan ja Kamanan alueella on Aittagalleriassa paikallisen taiteilijan, Ulla Tulosen, myyntinäyttely, josta on mahdollista ostaa maalauksia ja grafiikkaa. Galleriasta löytyy myös jämsäläisen Annan pajan rakukeramiikkaveistoksia. Naapuriaitassa sijaitsee Veli Ähtävän tunnelmallinen puutaiteen myyntigalleria.

Punnosen talo edustaa keuruulaista virkamieskotia 1900 -luvun alkupuolelta. Osassa taloa on säilytetty alkuperäinen sisustus ja siellä voi aistia 1920- ja 30 -lukujen tunnelman. Avoinna kesäaikaan, jolloin esillä on Keuruun taiteilijaseuran näyttely. Vapaa pääsy.

 

KEURUUN KESKUSTASSA

Keuruun Kesägallerian teemana on “minun marimekkoni”-näyttely, jossa esitellään ihmisille tärkeitä Marimekko-muistoja vuosien varrelta. Näyttelyssä on esille Marimekon vanhoja kankaita, vaatteita sekä muita nostalgisia Marimekko-tuotteita muistojen kera.

Suomalaisilla on tuhansia Marimekko-muistoja kerrottavanaan. Näitä muistoja onokerätty kuvineen ympäri Suomea ja niistä on koostettu mm. näyttelyssä pyörivä filmi.

Kesägalleriasta löytyy myös paikallisten Kädentaitajien Kesäkauppa sekä Minigalleriasta keuruulaisen nukketaiteilijan Liisi Valjuksen Keskiaika! – Pukujen historiaa pienoiskoossa -aiheinen nukkenäyttely. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

 

HAAPAMÄELLÄ

Haapamäen Wanha (entinen yhteislyseo)

Veijo Kangasmäen näyttely ”Ajatuksia kadonneelta kylältä” nähdään heinäkuun ajan Haapamäen Wanhalla. Näyttelyssä on esillä veistoksia, maalauksia ja grafiikkaa.

Näyttely on koottu kolmenkymmenen vuoden ajalta. Olen miettinyt, miksi teen sellaisia töitä, kun teen? Aiheena on luonto sen kauneus, mytologiset aiheet ja kärsimys. Ajattelen että nämä teemat ovat kuuluneet voimakkaasti lapsuuteeni ja kylään jossa olen asunut. Nyt paluumuuttajana, näyttely on kylälle jota ei enää ole.”

 

KONSERTTISARJAT

Kulttuurikohteita on Vanhan Keuruun alueen lisäksi Keuruun kirkot Keuruulla, Haapamäellä ja Pihlajavedellä.
Keuruun runsas tapahtumakesä sisältää runsaasti musiikkia, kuten kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävä Keuruun musiikkileirin Soiton paikka – festivaali. Heinäkuussa ja loppukesästä ilahduttaa konserttisarja Keski-Suomen vanhimmissa puukirkoissa Pihlajavedellä, Keuruulla ja Petäjävedellä.

VANHOJEN PUUKIRKKOJEN KONSERTTISARJA (Klikkaa ohjelmaan)
Pihlajavedellä Erämaakirkossa musiikki-illat heinäkuussa torstaisin klo 19.
Keuruun vanhassa kirkossa kolme konserttia tiistaisin klo 19.
Petäjäveden vanhassa kirkossa heinä-elokuussa keskiviikkoisin klo 18.

 

KEURUSSELÄN KESÄTEATTERI

Keurusselän Kesäteatterin 32. näytöskausi on kesä-heinäkuussa. Tänä kautena nähdään Ilkka Malmen ja Rami Saarijärven kirjoittama “Vähän vielä, Vitikainen” -esitys, jossa ollaan vauhdikkaan komediallisesti ajan hermolla kunnallisen säästön ja soten tunnelmissa. Kesäteatteri sijaitsee Hotelli Keurusselän ranta-alueella.

 

LISÄÄ KEURUUN TAPAHTUMIA LÖYTYY TÄÄLTÄ:

www.menoinfo.fi

 

© Copyright - Designed and developed by Samenco