Keuruun kesässä tapahtuu!


Keuruun kesä kutsuu matkailijan mukaansa kulttuuririentoihin, järvelle, kohteisiin!

Tapahtumien kirjo on monimuotionen ja runsas meilläkin. Nukkekotinäyttely ja kädentaitajien puoti on avoinna 10.6. alkaen Keuruun keskustassa. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Suosittelen näyttelyä niin isoille kuin pienillekin. Todellisia taidon näytteitä talot täynnä ja niin pieniä hienoja yksityiskohtia, että kannattaa varata aikaa tarkastelullle.

Soiton Paikka -festivaali kesä-heinäkuun vaihteessa musiikkileiriläisten tuomana näkyy ja kuuluu Keuruun maisemissa. Soitto-oppilaat ja opettajat järjestävät toinen toistaan hienompia konsertteja Keuruun yläkoululla ja kirkoissa. Puistokonsertin tunnelmaa koetaan, kun paikallislehti Suur-Keuruu järjestää aikuisille ilmaiskonsertin lehden 70v. juhlavuoden kunniaksi Vanhan Keuruun alueella 6.7.19.

Perinteiset jo 36. kerran järjestettävät Keuruun Markkinat järjestetään perjantai-lauantaina 19.-20.7. Mukana rennossa kesämenossa on mm. Jukka Poika, Samba Roseira -ryhmä, Sari Aalto ja lasten suosikit Mimi&Kuku. Markkinapubi avautuu perjantai-iltana ja on avoinna illasta seuraavaan päivään markkinoitten päättymiseen asti. Keuruulaisen Mestissarjan hopeamitalistin KeuPa HT joukkueen väkeä on mahdollista tavata lauantaina iltapäivällä. Monta muuta mukavaa ohjelmanumeroa on tiedossa, joten kannattaa seurata tapahtumatietojen päivityksiä mm. facebookista.

Kesän parhaita hetkiä koetaan järvellä. Keuruulla tämä onnistuu ainutlaatuisella siipirastaslaiva Elias Lönnrotilla, joka risteilee Hotelli Keurusselän ja Keuruun Ahtolan sataman väliä, käyden toisinaan myös naapurikaupungissa Mänttässä. Hotelli Keurusselkä kuten Haapamäen Höyryveturipuistokin tarjoavat mukavia hetkiä tanssin parissa viihtyville Suomen huippuartistien tahdittamina.

Haapamäen Wanhalla (Vanha yhteislyseo) on Anita Hannusen ja Riikka Lenkkerin näyttely kuukauden verran ja Vanhan Keuruun matkailukeskus Kamanassa Keuruun Museossa on mielenkiintoinen näyttely “RajaTalo goes Kamana”. Mikäli RajaTalo herättää ajatuksia ympäristötaiteellaan, saa lisäpotkua ajatuksilleen Keuruun Ekokylässä sijaitsevassa varsinaisessa RajaTalossa. Alueelle toteutetut teoksen on valittu avoinen, valtakunnallisen haun kautta. Näyttelyn ammattitaiteilijoiden työt tarjoavat tasokkaan ja monipuolisen kattauksen maamme eturivin paikkasidonnaisen taiteen tekemiseen. Rajatalo on avoinna 24/7 ympäri vuoden.

Edellä mainittu Vanha Keuruun alue on kulttuurihistoriallinen alue Keuruun keskustan tuntumassa. Taidetta, kädentaitoa, kirppistä, kierrätystuotteita, naisten asusteita ja herkullista ruokaa löytyy alueen kesäaitoista, entisestä kivinavetasta ja Vanhasta Pappilasta. Alueeseen kuuluva Vanha Rautatieasema on avoinna heinäkuussa. Ulospäin ei näy, että seinien sisällä on runsaasti Keräilyn kätköistä -näyttelyn leluja, nautintoaineita, julisteita sekä Suomen laajin ja tasokkain emaliastioiden näyttely. Aseman Makasiinissa sijaitsee Antiikkirenki, jossa silmä lepää ja lompsa kevenee kohtuullisien hintojen vanhan tavaran myötä.

Keuruun Vanha kirkko on avoinna päivittäin klo 10-16 elokuun 25. päivään asti. Kirkkoon on pieni kirkkoraha. Kirkossa heinäkuussa on toritorstaisin klo 12 alkaen opastettu kierros. Tiekirkkona toimiva uusi kirkko tien toisella puolella on avoinna samoin, eikä sinne ole pääsymaksua.

Kuten tekstin määrästä huomaa, on Keuruun kesässä paljon nähtävää, että parasta on kehottaa katsomaan tapahtumat tapahtumakalenteristamme, valitsemaan sieltä ne kiinnostavimmat tapahtumat ja hypätä mukaan kesäfiilikseen!

Keuruun tapahtumat löytyvät TÄÄLTÄ

© Copyright - Designed and developed by Samenco