Hotelli Keurusselän toiminta jatkumassa


Keuruun kaupungin tytäryhtiö Keulink Kiinteistöt Oy ostaa Kiinteistö Oy Hotelli Keurusselkä -nimisen yhtiön koko osakekannan. Asiaa on valmisteltu kuluvan vuoden aikana, ja sillä on Keuruun kaupungin konsernijohdon eli kaupunginhallituksen vahva tuki.

Asiaa käsitellään Keuruun kaupunginhallituksessa 30.3., tämän jälkeen Keulink Kiinteistöt Oy:n hallituksessa ja Keuruun kaupunginvaltuustossa 20.4.2020.

Myyjänä on Hotelli Keurusselän viime vuodet omistanut Keskinäinen Työeläkevakuutus-yhtiö Elo. ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että perinteikkään hotellikiinteistön omistajaksi löytyy vakaa paikallinen toimija”, sanoo Elon kiinteistösijoitusjohtaja Kati Kniivilä. Elon neuvonantajana myyntiprosessissa on toiminut kiinteistöalan asiantuntijayritys Realtrust Oy:n toimitusjohtaja Juha Takala.

Perustettava yhtiö Keurusselkä Hotels Oy, toimitusjohtaja Iris Mäkinen:

”Yrityksen tavoitteena on pitkäjänteisesti lähteä kehittämään Hotelli Keurusselän ja matkailukeskuksen liiketoimintaa. Tukijalkoina tulee olemaan luonto, kulttuuri/taide, liikunta, Keurusselkä -järvi, viihde, ruoka/juoma, kokoukset, ryhmämatkat ja myös kansainväliset asiakkaat. ”Tulemme keskittymään liiketoiminnan tukijalkojen mukaisten laadukkaiden ympärivuotisten elämysten tuottamiseen ja markkinoimiseen valituille segmenteille. Haluamme tehdä vahvasti alueellista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa koko Keurusseudulla ja Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa. Tavoitteenamme on tuottaa alueelle hyvinvointia, työllisyyttä sekä kehittää alueen matkailutarjontaa. ”

“Hotellin on tarkoitus avautua Vappuna. Haasteita on, mm. tämän hetkinen maailman tilanne, jonka vuoksi koko matkailuala on kriisissä.” Iris Mäkinen uskoo, että kotimaan matkailukentälle on tulossa hyvä kesä, kunhan kriisi helpottaa.

Hotellissa on 65 huonetta, joista 28 on täysin uudistettu vuoden 2018 lopussa. Vuodepaikkoja on yhteensä n. 200. Hotelli satsaa hyvään ruokaan, luontoaktiviteetteihin viihdettä unohtamatta.

Hotellitoiminnan aloittamisen myötä Keuruulle tulee alustavasti noin 10 uutta matkailun työpaikkaa, sesonkiaikana työllistää enemmän.

Mäkisellä on kokemusta Hotelli Keurusselän johtajana toiminnan pyörittämisestä ajalta ennen Lomaliiton konkurssia ja. Tällä hetkellä hänellä on vuokrattuna ja toiminnassa Hotellin vieressä sijaitsevat Paperiliiton ja Pro –liiton omistamat 30 Keurusharjun loma-asuntoa, joiden toimintaa Hotelli Keurusselän palvelut tulevat loistavasti täydentämään. Mäkisen matkailutoimintaan sisältyy lisäksi naapurikaupunki Mäntässä sijaitsevat Mäntän Klubi ja Arthotel Honkahovi. Hotellin toiminta tulee vuosien mittaan hyvä kokonaisuus yhteistyöllä Keurusselän seutukunnan toimijoiden kesken. Yritys tulee tekemään investointeja ja satsaamaan markkinointiin.

Keurusharjun ja Hotelli Keurusselän tilat sisältävät yhteensä n. 400 vuodepaikkaa, mikä mahdollistaa suurtapahtumien järjestämisen. Tulossa on vuonna 2021 mm. SM-hiihdot naapurissa sijaitsevaan Keurusselän Liikuntapuistoon. Oletuksena on, että tänä vuonna jääneet suuret tapahtumat siirtynevät syksyyn ja ensi vuodelle, joten vieraitten ja kisailijoiden majoittuminen on nyt varmistettu.

Siipirataslaiva Elias Lönnrot saa jälleen mahdollisuuden risteillä Hotelli Keurusselän laituriin, mikä täydentää näin Keuruun ja muiden matkailutoimijoiden palvelutarjontaa. Laivan vuokrannut yritys

Pappilan Pidot Oy tuo laivalle teemalliset risteilyt livemusiikin ja hyvän ruuan tiimoilta. Kevätkauden aikana varaudutaan tulevaan liikennöintikauteen remontoiden mm. keittiötiloja.

Keuruun matkailussa tunnelmat ja tulevaisuuden odotukset ovat muutenkin myönteiset. Keurusselän rannalla sijaitseva Camping Nyyssänniemen yrittäjät ovat sopineet kaupungin kanssa pitkän vuokrasopimuksen, mikä mahdollistaa yrittäjien investoinnit alueen kehittämiseen. Tällä hetkellä alueella suurennetaan uutta paikoitusaluetta ja kevään kuluessa alueella tehdään pihapiiriin muitakin uudistuksia. Haapamäen Höyryveturipuiston puistoalueen uudet yrittäjät Sari Teräs ja Jussi Nikula ovat kunnostaneet alueen kohteita ja kehittävät uusia toimintoja tulevalle kaudelle. Tanssit ja Juhlaravintola Ukko-Pekka jatkaa edelleen tutuilla suosituilla linjoilla.

Valoisalla mielellä odotamme tulevaa kotimaisen matkailun kautta koronaviruksen aiheuttamasta tämän hetken tilanteesta huolimatta. Voimia, jaksamista ja valoa kaikille, positiivisella uskolla eteenpäin.

Matkailusihteeri Leena Jaatinen Visit Keuruu – Keuruun kaupungin matkailutoimi
p. 040 510 6699

 

Kuvan esikatselu

Kuvassa: Vasemmalta kaupunginjohtaja Hannu Mars, Hotellin johtaja Iris Mäkinen, Realtrust Oy:n toimitusjohtaja Juha Takala sekä Keulink Kiinteistöt Oy:n kiinteistöpäällikkö Iris Helin ja hallituksen pj. Raimo Viitanen.

Kuva: Leena Jaatinen

 

© Copyright - Designed and developed by Samenco